Pages

8 август 2011 г.

Нощна смяна (1982) - класика?

Филмът е просто чуден. Обикновено не обичам стари филми и т.нар. класики са ми скучни, но тук тези изминали 29 години почти не се усещат. Night Shift е комедия в най-чист и светъл вид. Истински пошлотии няма, хуморът е лек и същевременно граничи с абсурда, а диалогът свежарка. В интерес на истината по стил леко напомня за "Бар Наздраве" - главната героиня Шели Лонг (Shelley Long) играе и в двата. Накратко хумор сатира и забава за възраст 18-30 г.

Между главните герои (ще видите младия Майкъл Кийтън) я има химията и всичко изглежда сякаш върви по мед и масло. Чудесно върви за вечерно филмче с половинката. В "Нощна смяна" има много от 80-те, но далеч не е за носталгици. 

Без да е шедьовър филмът е чудесно забавление без съмнение преминало успешно теста на времето. Изобилства от култови моменти, които все пак не изглеждат изтъркани. Друго забавно и леееко тъжно е как Щатите в началото на 80-те не са толкова по-различни от България през 21-ви век. Ех, провинция... Хубаво е човек да навакса ако го е пропуснал като мен. Лесно се сваля от пиратския залив, но за субтитри на български не знам. Може да е проблем, тъй като главното на филма е диалогът.

Оценка 8 от 10.

0 comments:

Публикуване на коментар