Pages

17 август 2011 г.

Български пощи - те са от добрите

Години наред не ми се налагаше да използвам активно пощи и разни куриерски услуги, но последните 9-10 месеца съм им доста активен потребител. Учуден съм от преобладаващото негативно мнение към най-добрия, евтин и сигурен сред тях - Български пощи. Отдавам го на неосведоменост. В 90% от случаите те са най-добър избор за пратки. За към чужбина пък процентът отива 99% и простотии от тип DHL са необходими единствено ако човек изпраща подписани и подпечатани оригинали на финансови документи.

За последните два месеца съм изпратил над 20 малки пакета (предимно за страната, няколко за Европа и един за Катар) и съм получил около 30 (изключително от Китай и Хонконг). Нито една не беше загубена, а само при 2 от пристигащите се наблюдаваше сериозно забавяне. Проблеми по митниците - никакви.

Да, фирми като "Еконт" имат своите предимства, най-вече при доставки тип врата-врата. За стандартни пратки, при които един ден повече не е болка за умиране обаче "Български пощи" са ненадминати не само по цена, но и по качество.

Единствен недостатък е, че човек не може да разчита на актуална информация на гише. Ако имате някакъв проблем обадете се по телефона направо в централата, там са общо взето компетентни, от клона само ще ви объркат и ще ви казват "не знам" и "не мога".

Съвети от експерта:

  • Важни пратки ги слагайте препоръчани, за да можете да си ги проследявате. По някаква неизвестна причина така пристигат и по-бързо.
  • Услугата приоритет е почти безсмислена и само губи пари. Проверено при една от 5 пратки има разлика и то с 1-2 дни.
  • Информацията на сайта на пощите е винаги актуална и добре описана. Разчитайте на нея, а не толкова какво ви говори лелката от клона.
Оценка: 7 от 10.

0 comments:

Публикуване на коментар